Scholenwerk:

Amnesty International vecht tegen onrecht. Als er ergens op de wereld mensenrechten worden geschonden komt Amnesty in actie. Amnesty neemt het op voor kinderen die worden uitgebuit in fabrieken of als kindsoldaat worden ingezet bij conflicten. Daarbij kijkt ze niet alleen naar mensenrechten ver weg, maar ook naar mensenrechten dichtbij: een potje vechten op het schoolplein, cyberschelden en geweigerd worden bij een discotheek….dit heeft ook met mensenrechten te maken. Maar wie weet dat nou? Kinderen en jongeren zijn vaak niet op de hoogte van hun rechten en plichten. Om kinderen bewust te maken van hun eigen en andermans rechten, ver weg en dichtbij, is Amnesty ook actief op scholen. Amnesty heeft daarom allerlei aansprekend materiaal ontwikkeld voor lessen mensenrechteneducatie waar wij u graag over informeren.

  

Materiaal Basisschool

Op dit moment wordt er een geheel nieuw lespakket voor het komend schooljaar ontwikkeld, nl: "Vluchten voor Oorlog".

Zodra dit gereed is, zullen wij hierover een uitleg op deze site plaatsen.

 

Gastlessen

Amnesty heeft ook in BEL-gemeenten getrainde vrijwilligers die graag een gastles bij u in de klas komen geven over kinder- en mensenrechten. Dit doen zij met aansprekend en creatief materiaal dat aansluit op de belevingswereld van uw leerlingen. 

Voor een verslag van een gastles in de afgelopen jaren kunt u hier klikken.
Contact hierover kunt u leggen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. t.a.v. Jeannette Hoefnagels

  • Laatste wijziging 11 september 2017.